luni, 3 septembrie 2018

Cum poti sa te distrezi intr-un weekend cu 2 copii la Marea Neagra



Dupa 2 saptamani pline despre care o sa mai povestim, am avut nevoie de o escapada in weekend, asa ca am "fugit" la mare.

Desigur, escapada in 4 si prin "fugit" vreau sa spun ca ne-am decis joi seara si vineri pe drum am gasit cazare (nu e chiar inconstienta, era si sora mea la mare si aveam asadar o varianta de back up).
Am petrecut 3 zile cu foarte multe activitati, cautand in permanenta ceva interesant de facut si totodata sa scapam de aglomeratie.

Si chiar am reusit.

Ne-am cazat in Costinesti, intr-o vila decenta, fiind singurul loc pe care l-am mai gasit liber si cu review-uri bune, prilej cu care am rememorat prima noastra iesire la mare impreuna, acum 15 ani (joi am aniversat 10 ani de casatorie). Sigur ca in afara de epava, nimic nu mai este asa cum stiam, nici macar Obeliscul nu mai este in acelasi loc, sau cel putin asa ni s-a parut noua. Plaja fiind arhiplina am fost nevoiti sa gasim solutii de a respira, la propriu, asa ca am explorat plaja mai ingusta ce duce catre epava, iar Radu a fost extrem de incantat de povestea esuarii navei ''Evangelia''. Am admirat cazematele, cormoranii  (am aflat ca o pasare poate manca pana la 5 kg de peste pe zi) si am pescuit meduze uriase. Seara am plecat in Vama, unde ne-am intalnit cu sora mea. Am ajuns pentru prima data in Vama, odata cu copiii mei si a fost mult peste asteptari. Ne-am plimbat, am vazut un foc de tabara, am ascultat muzica si am papat bine la Sandalandala. Diana a fost foarte incantata de muzica, a dansat incontinuu, este un loc foarte ok pentru mers cu copiii si meniul este variat, inclusiv cu variante pentru copii. A doua zi, sambata, dupa micul dejun, ne-am dus direct la vaporas pentru o mini croaziera la epava iar apoi am plecat spre Neptun. Am fost in parcul de distractii, ne-am dat in masinute, ne-am cumparat baloane luminoase si am mancat foarte mult si pe strada si la restaurant. N-am reusit sa ajungem si la parcul de aventuri, asta pentru ca Radu se catarase de curand dar poate fi un pont bun de petrecere a timpului in Neptun. Seara am picat franti, iar a doua zi, duminica, am decis sa ne intoarcem acasa pe la Giurgiu, adica sa trecem si prin Bulgaria☺. Fiind foarte cald, nu se putea sta la plaja, si briza a fost foarte activa, iar copiii mei au nevoie in permanenta de ceva nou. Lui Radu ii place sa descopere locuri incarcate de istorie asa ca prima oprire la Cap Caliacra l-a incantat foarte tare. Peisajele sunt unice, mare pacat ca am pierdut Cadrilaterul in septembrie 1940.  

Dupa  vreo 2 ore, pe care le bifezi lejer admirand Marea Neagra, facandu-ni-se foame, am devorat scoicile de la ferma  de la Dalboka (noi), plus 2 cosuri de cartofi prajiti (copiii) - noroc ca aveau si ceva care sa nu contina midii, cica ar fi pentru cei care'' n-au inteles de ce au ajuns acolo'', spun ei si in categoria asta intra clar si copiii. Din nou peisaje, stanci, meduze uriase  si o masa langa mare. Am pornit apoi spre Balcic pentru ca trebuia bifat si castelul Reginei Maria. Putin cam pe fuga dar nu cred ca ai ce face acolo mai mult de o zi. Mi-ar fi placut un ghid, in rest, minunat view-ul, de sus de la castel spre oras, minunata marea, minunata gradina botanica. Iarasi pacat ca si castelul a trecut in proprietatea statului bulgar in 1948. Merita sa le vizitati, sunt pline de istorie, ne-au apartinut si asta se simte de la meniurile traditionale romanesti din restaurante pana la faptul ca vorbesc sau inteleg foarte bine limba romana si nu doar de dragul de a face turism, ci pentru ca au crescut in familii cu bunici romani.
In 4 ore  am fost acasa.

Mai multe poze gasiti pe pagina noastra de Facebook, intrati si dati-ne like.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu